Când se schimbă kitul de distribuţie?

Ne trece un fior pe sira spinării, de fiecare dată când auzim că trebuie schimbat kitul de distribuţie! Schimbarea distribuţiei este o operaţiune costisitoate, depăşind mult preţul unei revizii obişnuite, în funcţie de autovehicul, de consumabilele alese şi de service. De aceea, mai toată lumea se întreabă când se schimbă kitul de distribuţie?

În primul rând, nu toate autovehiculele au acelaşi tip de distribuţie. Există maşini cu distribuţie pe curea şi maşini cu distribuţie pe lanţ, acestea din urma fiind mult mai durabile în timp.
Pe lângă distribuţia propriuzisă, mai există şi o serie de curele de transmisie şi accesorii care trebuie înlocuite în acelaşi timp.

Service-ul Partener Auto Profi vă stă la dispoziţie pentru constatări şi consultanţă privind kitul de distribuţe adecvat maşinii dumneavoastră. În funcţie de alegerea dumneavoastră privind producătorul şi costuri, specialiştii noştri asigură , în cel mai scurt timp posibil, montarea kitului de distribuţie.

În cazul autovehiculelor cu distribuţie pe curea, înlocuirea acesteia se face fie înainte de atingerea unui interval de timp, fie până se ajunge la un anumit numar de kilometri parcurşi. Momentul schimbarii kitului este specificat in manualul autovehiculului şi depinde de motorizare dar, uneori, si de modul în care a fost condusă maşina (condus normal sau intens).
De exmplu, la Dacia Logan schimbarea distribuţiei se face la 60.000 km sau 4 ani, în timp ce la unele modele Ford, în România se recomandă schimbarea la 90.000 km sau 5 ani (deşi producătorul permite rularea până la 160.000 km sau 10 ani).

La Magazinul Partener Auto Profi puteţi comanda oricând kitul de distribuţie dorit. Nu vă faceţi probleme dacă nu vă pricepeţi. Consultanţii noştri vă vor oferi cele mai bune variante necesare bunei funcţionări a maşinii dumneavoastră.

Angajăm mecanic auto
PREVIOUS POST
Cum ne protejăm ambreiajul
NEXT POST